+38(096)05-46-123 info@vitonrg.com

РОЗПОЧИНАЄМО СПОРУДЖЕННЯ СУЧАСНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ СОНЯЧНОЇ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ

Опубликовано: 02.01.2019 в 20:35

Автор:

Категории: НОВИНИ

Сьогоднішній день  певною мірою для нашої громади став знаменним, оскільки саме сьогодні відбулася довгоочікувана подія – започаткування процесу спорудження сучасної, екологічно безпечної  електростанції, потужністю    10-ть Мвт,  яка працюватиме на найактуальнішому для нашого регіону виді енергії – сонячному світловому випромінюванні.

Саме сьогодні подолано рубіж всіх організаційних та підготовчих процесів, необхідних для початку спорудження цього об’єкту.

Особливо важливим для громади є те, що даний проект реалізовуватиметься за рахунок 100-відсоткового залучення іноземних інвестицій за сприяння «Фонду підтримки будівельної галузі» (Німеччина), з бюджету громади на це не витрачатиметься ані копійки.

Коротко варто згадати про те, завдяки якій тривалій та кропіткій праці, сільського голови, фахівців сільської ради, депутатів стало можливим втілення цього міжнародного проекту.

Насамперед це – участь у міжнародних програмах та конкурсах з презентації проекту, наукове обґрунтування його необхідності та ефективності саме у нас. По отриманню перемоги,  дійшла черга й до підписання цілої низки документів міжнародного та державного рівня (договорів, меморандумів, тощо),  якими, зокрема, передбачалося  проведення з нашого боку значної роботи – формування й реєстрація земельної ділянки необхідного розміру, наділення її відповідним видом цільового призначення, проходження великої кількості дозвільних та погоджувальних процедур. Все це було виконано вчасно.

Нарешті сьогодні, після виконання усіх необхідних зобов’язань та умов,  сільським головою Василем Романюком з одного боку та віце-президентом «Фонду підтримки будівельної галузі» (надалі – Фонду) Торальфом Вайзе (Німеччина) урочисто було підписано договір оренди зазначеної земельної ділянки, на якій підрядником вже у наступному році  споруджуватиметься електростанція. На процедурі підписання був присутній директор ТОВ «Віто Енерджі» Дмитро Штельмах, яке є партнером Фонду.

Спорудження цього стратегічно важливого для нас об’єкту, який перебуватиме у нашій, комунальній власності,  дасть можливість громаді   не тільки стати певною мірою енергонезалежною, але й  суттєво поповнювати бюджет за рахунок збуту  виробленої електроенергії державі по екологічному (зеленому) тарифу.

Завітали іноземні гості і на будівництво нового ЦНАПу, яке перебуває у стадії завершення та теж здійснюється в рамках міжнародної програми      U-LEAD.

Цей та інші приклади є для громади не тільки покажчиком спроможності впровадження та реалізації  міжнародних проектів, але й насамперед  свідченням ефективності організації роботи  сільської ради, депутатського корпусу та громади у її подальшій розбудові.

0

Всего комментариев: 0

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.

Вы можете использовать следующие HTML тэги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
Генерація паролю